Sport i rekreacija

planinarenjePočeci organiziranog planinarstva u gradu Virovitici vezani su za 1927. godinu kada se grupa građana učlanila u Hrvatsko planinarsko društvo Zagreb. Organiziranjem izleta u obližnje planine stvara se širi krug zainteresiranih za planinarstvo te se 1928. osniva podružnica koja dobiva ime Papuk. Društvo organizira izlete i povremena predavanja iz područja planinarstva. Danas broji oko 150 članova raznih profesija i zanimanja.

Hrvatsko planinarsko društvo  Papuk

Trg kralja Zvonimira 5, Virovitica
E-mail: hpdpapuk.vtc@gmail.com / hpd.papuk@hps.hr
Web: www.hpd-papuk.hr
Facebook: www.facebook.com/hpd.papuk/        Instagram: hpd_papuk_virovitica


biciklizamPrirodna bogatstva kojima ovo područje obiluje pogodovala su i razvoju biciklizmu. Kao najpogodnije područje za ovaj ekstremni sport je staza “Put šarana”, koja okružuje Virovitičke ribnjake.

Put Šarana” je kružna cross country staza duljine 11.300 metara, podloga se sastoji od 300 m makadama, 700 m šumskog puta te 10.300 m šumskog traila.

Biciklistički klub „Bor” Virovitica

E-mail: bor.vtc@gmail.com   Web: www.bk-bor.hr , putsarana.com                                                     Facebook: BK BORPut šarana MTB staza , Put šarana Outdoor Weekend


ribolovS obzirom na blizinu Virovitičkih ribnjaka, ribolov na ovom prostoru ima dugu i bogatu tradiciju. Ribnjaci su smješteni pet kilometara južno od Virovitice u prekrasnom šumskom krajoliku, u podnožju Bilogore, te na taj način predstavljaju idealne uvjete za sve ljubitelje ribolova.

ŠRU „Ođenica“

Trg kralja Zvonimira 6, Virovitica

Radno vrijeme: od 25.12. do 30.06. – četvrtkom i subotom u vremenu od 9 do 12 sati
od 01.07. do 31.12. – subotom od 9 do 12 sati
E-mail: sruodjenica1953@gmail.com
Web: www.sruodjenica.hr


kartingIstinski zaljubljenici u brzine i oktanske sportove na svoje mogu doći na karting stazama u Virovitici. Upravo s ciljem oživljavanja auto-moto sporta u gradu, 2008. godine osnovan je Auto-moto karting klub Cobra Virovitica. Cilj kluba je promicanje, razvoj i unapređivanje karting sporta, bavljenje edukativnim radom na osposobljavanju mladih vozača – budućih natjecatelja te širenje tehničke kulture među mladima.

Auto-moto karting klub „Cobra Virovitica“
A. Kačića-Miošića 11, Virovitica
Tel/fax: 033/721 309, 033/725 666
E-mail: info@amkk-cobra.hr   Web: www.amkk-cobra.hr 


kumoviMoto klub “Kumovi” prepoznatljiv je brend Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Iz godine u godinu privlače mnogobrojne bajkere iz cijele Hrvatske već tradicionalnim, iznimno posjećenim, moto susretima na kojima bajkeri prodefiliraju ulicama grada, zatim slijede vratolomije na dva kotača, moto igre i rock koncerti.

Moto klub „Kumovi“
Sveti Đurađ, Mlinska cesta 146a (Šištat), Virovitica
E-mail: motoklubkumovivirovitica@gmail.com Facebook: www.facebook.com/mkkumovi/


rukometVirovitica je oduvijek bila grad rukometa, a u našem gradu zaživio je davne 1948. godine. Danas djeluju muški i ženski rukometni klub, a ekipe su različite dobi, od seniora i seniorki, katedeta i kadetkinja te onih najmlađih rukometaša i rukometašica.

Muški rukometni klub Viro Virovitica
Matije Gupca 63, Virovitica
E-mail: rkviro@rk-viro-virovitica.com   Web: www.rk-viro-virovitica.com

Ženski rukometni klub 1234 Virovitica
Matije Gupca 63, Virovitica
Mob: 099/467 0410
Facebook: www.facebook.com/1234-Virovitica-/