Sport i rekreacija

 

planinarenjePočeci organiziranog planinarstva u gradu Virovitici vezani su za 1927. godinu kada se grupa građana učlanila u Hrvatsko planinarsko društvo Zagreb. Organiziranjem izleta u obližnje planine stvara se širi krug zainteresiranih za planinarstvo te se 1928.osniva podružnica koja dobiva ime Papuk. Društvo organizira izlete i povremena predavanja iz područja planinarstva. Danas društvo broji oko 150 članova raznih profesija i zanimanja.

Hrvatsko planinarsko društvo Papuk
Zvonimirov trg 5, Virovitica
www.hpd-papuk.hr


biciklizamPrirodna bogatska kojim ovo područje obiluje pogodovalo je i razvoju biciklizmu. Kao najpogodnije područje za ovaj ekstremni sport je staza “Put šarana” koja okružuje Virovitičke ribnjake.

Put Šarana” je kružna cross country staza duljine 11 300 metara, podloga se sastoji od 300m makadama, 700m šumskog puta te 10 300m šumskog traila.

“Biciklistički klub Bor Virovitica”

Mail: bor.vtc@gmail.com

Web: www.bk-bor.hr

        putsarana.com

Facebook: BK BOR

                                            Put šarana MTB staza

                                                      Put šarana Outdoor Weekend


ribolovS obzirom na blizinu Virovitičkih ribnjaka, ribolov na ovom prostoru ima dugu i bogatu tradiciju. Ribnjaci su smješteni smješteni pet kilometara južno od Virovitice u prekrasnom šumskom krajoliku, u podnožju Bilogore te na taj način predstavljaju idealne uvjete za sve ljubitelje ribolova.

Zvonimirov Trg 6, 33000 Virovitica

od 25.12. do 30.06. – četvrtkom i subotom u vremenu od 9 do 12 sati
od 01.07. do 31.12. – subotom od 9 do 12 sati
www.sruodjenica.hr


kartingIstinski zaljubljenici u brzine i oktanske sportove na svoje mogu doći na karting stazama u Virovitici. Upravo s ciljem oživljavanja auto-moto sporta u gradu, 2008. godine osnovan je Auto-moto karting klubu COBRA. Cilj kluba je promicanje, razvoj i unapređivanje karting sporta, bavljenjem edukativnim radom na osposobljavanju mladih vozača-budućih natjecatelja te širenje tehničke kulture među mladima.

A. Kačića-Miošića 11, 33000 Virovitica
www.amkk-cobra.hr


kumoviMoto klub “Kumovi” prepoznatljivi su brend Virovitice i Virovitičko-podravske županije koji iz godine u godinu privlače mnogobrojne bajkere iz cijele Hrvatske već tradicionalnim moto susretima. Na iznimno posjećenim moto susretima, bajkeri prodefiliraju ulicama grada, zatim sljede vratolomije na dva kotača, moto igre i rock koncerti.

www.mkkumovi.webs.com


rukometVirovitica je oduvijek bila grad rukometa, a u našem gradu zaživio je davne 1948. godine. Danas, djeluju muški i ženski rukometni klub, a ekipe su različite dobi, od seniora i seniorki, katedeta i kadetkinja te onih najmlađih rukometaša i rukometašica.

Muški rukometni klub:
Matije Gupca 63, 33000 Virovitica
www.rk-viro-virovitica.com

Ženski rukometni klub:
Zbora narodne garde 2, 33000 Virovitica
www.tvinvirovitica.hr