Turistički informativni centar sa suvenirnicom

U srcu Virovitice, u novoobnovljenom dvorcu Pejačević, smjestio se Turistički informativni centar sa suvenirnicom Turističke zajednice grada Virovitice.

Prvi puta na jednom mjestu možete pronaći suvenire naših domaćih proizvođača, OPG-ova, umjetničkih udruga i pojedinaca te Gradskog muzeja Virovitica. Velik izbor proizvoda jamči raznoliku i za sve ukuse zanimljivu ponudu. Ponuda suvenira pomno je odabrana, pazeći pritom na kvalitetu, porijeklo i temu Virovitice, a birati možete između unikatnih ručno rađenih predmeta, knjiga, odjevnih te mirisnih suvenira, meda, bučinoga ulja, domaćih rakija i likera… Ako ste slučajno neodlučni oko odabira, naši djelatnici će vam rado pomoći savjetom.

Osim suvenira, kod nas možete dobiti sve turističke informacije te kupiti ulaznice za obilazak stalnog postava i povremenih izložbi Gradskog muzeja Virovitica.

Veselimo se vašem posjetu!

Gradski muzej Virovitica i TIC sa suvenirnicom za posjetitelje radi prema sljedećem rasporedu:
• ponedjeljak – od 9 do 14 sati
• utorak, srijeda, četvrtak, petak – od 9 do 19 sati
• subota – od 12 do 19 sati
• nedjelja – samo za grupne posjete uz prethodnu najavu na broj 099 488 7421

*Informacije o eventualnim izmjenama radnog vremena Gradskog muzeja Virovitica i Dvorca Pejačević dostupne su na https://www.facebook.com/gradskimuzej.virovitica/

Kontakt telefon: +385 (0)33 781 570

E-mail: info@tz-virovitica.hr

Cijene ulaznica posjeta Gradskom muzeju Virovitica možete pronaći na www.muzejvirovitica.hr.

Suveniri
Domaća radinost Ivana Molnar

Ivana Molnar svestrana je virovitička umjetnica, voditeljica raznih radionica, autorica edukativne slikovnice „Usamljena svjetiljka“. Njezine radove – unikatne ručno oslikane ukrasne kutije knjige s motivom crkve sv. Roka, etno kutije sa šalicom, zidne satove, magnetiće, privjeske, oslikane pepeljare, kao i minijature Dvorca, zgrade Schubert i crkve sv. Roka, možete pronaći u našoj suvenirnici.

Tvin

Tvrtka TVIN d.o.o. osnovana je 1913. godine i od tada do danas postala je jedan od najinovativnijih proizvođača kvalitetnog uredskog i kućanskog namještaja. TVIN je i jedan od najvećih proizvođača drvenih klompi u Hrvatskoj. Klompe se proizvode od lipovog drveta s nagaznom površinom koja je ortopedski profilirana te gornjištem od prirodne perforirane kože. U našoj suvenirnici možete pronaći standardni model izrazito lagane klompe u klasičnoj crnoj i bijeloj boji te s cvjetnim i leopard uzorkom.

Choco & Pralinea

Ručno rađeni proizvodi obrta Choco&pralinea napravljeni su od vrhunski kvalitetne čokolade obogaćene sastojcima domaćih krajeva (lješnjaci, bademi, bučine sjemenke, smokve…) te lokalnim sastojcima kao što su maslac, vrhnje, med i voće. Svi proizvodi su bez konzervansa i bez industrijskih smjesa. U ponudi suvenirnice možete naći ručno rađenu tamnu čokoladu obogaćenu orašastim plodovima i sušenim voćem, personaliziranu bombonjeru, čokoladne zalogajčiće i čokoladni poklon paket.

Doma 

Najpopularnija hrvatska gastro blogerica, Virovitičanka Sanja Mijac, maštala je o kuharici koja će u sebi kriti jednostavna domaća jela i deserte, koja će ljudima poslužiti kao inspiracija, ali i kao mjesto iz kojega će izvući dobar i provjeren recept za sve prilike. Tako je nastala njezina knjiga pod nazivom “Iz života Domaćice”, kuharica na 320 stranica u kojoj se isprepliću godišnja doba jedne domaćice, a koja je dio ponude suvenirnice.

Grafoprojekt

Grafoprojekt je tvrtka koja se već 30 godina, pod budnim okom Gorana Božanića, bavi grafičkom djelatnošću. U ponudi suvenirnice zastupljeni su svojim proizvodima – šalicom s motivom dvorca Pejačević, magnetom „Virovitica u srcu“, puzzle kutijom i drvenim zidnim satom.

Pčelarstvo Balint

Pčelarski obrt Balint u djelatnosti pčelarstva već je dugi niz godina, a kvalitetu njihovog rada potvrđuju brojne nagrade i priznanja za kvalitetu meda. U radu s pčelama uključena je cijela obitelj. Glavni proizvod im je domaći med vrhunske kvalitete koji možete pronaći u našoj suvenirnici u obliku poklon pakiranja, od ekskluzivnijih u drvenoj kutiji s graviranim motivom dvorca Pejačević, do ukrasnih kutija s medom i pčelinjim proizvodima.

Gradski muzej Virovitica

U ponudi suvenirnice nalaze se suveniri Gradskog muzeja s temom „Drveno doba“, vezano uz novi postav istoimenog naziva. U cijeloj priči odlučilo se za drvo kao temu, odnosno suodnos drveta i čovjeka, jer je čovjek biće koje je oduvijek baratalo drvetom. Drveno doba je doba koje traje oduvijek, traje danas, kada smo ga izuzetno svjesni, a trajat će vjerojatno i ubuduće, s obzirom na ekološku osviještenost. Motivi drveta (korijen, godovi, stablo, list) provlače se kroz sve suvenire, od šalica, platnenih vrećica, blokova, podmetača za čaše, olovaka do slikovnice Drveno doba. U ponudi su i magneti, razglednice stare Virovitice, knjiga o obitelji Trick te razni katalozi (zbirka B. Glumca, B. Bernardi i Tvin, Nives Kavurić Kurtović, Ivan Meštrović, Z. Vehabović).

Harmund

Destilerija tvrtke Harmund spoj je tradicije i moderne tehnologije, s ciljem vrhunske kvalitete i nezaboravnih okusa i mirisa potpuno prirodnih proizvoda. Cijeli asortiman proizvodnje voćnih likera i rakija iz vlastitog je uzgoja voćnih vrsta kruške, marelice,šljive, višnje, oraha, maline, kupine, aronije, ribizla,ogrozda, šipka te meda iz vlastitih košnica. U suvenirnici možete pronaći ekskluzivna pakiranja proizvoda u drvenim kutijama s graviranim motivom dvorca Pejačević, te ukrasne boce višnjevca, viljamovke i šljivovice.

Maloča

Obiteljski obrt Maloča od 2014. nastoji biti nešto što će kupci prepoznati i što će biti sinonim za kvalitetu, a sve s vizijom stvaranja i proizvodnje svijeća koje će biti kvalitetnije, ljepše, inovativnije, s dužim vijekom gorenja i ugodnim mirisima. U našoj suvenirnici izaberite mirisnu svijeću u limenci te magnete s motivom dvorca Pejačević i fontane.

OPG Špoljar

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špoljar od 2011. godine uzgaja buče golice od kojih proizvode bučino ulje koje kupcima nude u nekoliko kategorija (hladno prešano, nerafinirano 100% čisto, salatno). Od ostalih kultura koje uzgajaju, vrijedno je spomenuti i kamilicu. Ove proizvode možete naći u našoj suvenirnici u obliku tri vrste poklon paketa – drvenoj kutiji s ugraviranim motivom dvorca i bučinim uljem, kutiji s bučinim uljem, sjemenkama i kamilicom te drvenom box-u s bučinim uljem i sjemenkama.

VD

Obrt za krojačke usluge vlasnice Vlaste Despotovski, osim klasičnih krojačkih usluga, bavi se i izradom unikatnih suvenira i etno proizvoda. U ponudi suvenirnice možete naći ručno rađeno licitarsko srce od tkanine u ukrasnoj kutiji, privjesak licitarsko srce i magnetiće.

Kreativna udruga Unikat

Kreativna udruga „Unikat“ teži očuvanju kulturne baštine i tradicije, kao i eko i etno proizvoda te rukotvorina izrađenih iz recikliranih materijala. Udruga broji oko 30-ak članova koji izrađuju nakit, razne uporabne i ukrasne predmete, tanjure, ogledala, okvire za slike, ukrašavaju kutije i staklene boce raznim tehnikama. U suvenirnici možete naći ručno oslikane ukrasne boce, čaše i čokanjčiće, kišobrane, ukrasne kutije s motivom dvorca Pejačević, ogrlice Mikešice, kao i ogrlice od perlica, virovitičke anđele, licitarska srca, magnetiće…

Terra Slavonia

Svoju ljubav prema vinogradu, grožđu i vinu odlučili su pretvoriti u jednu od najmodernijih boutique vinarija u Slavoniji. Projektirana je prema najsuvremenijim standardima i opremljena najboljom enološkom tehnologijom. Ovdje nastaje čarolija proizvodnje vina po posebnoj recepturi i u limitiranim serijama naziva Apolitico, a neka od njih (Rose, Sauvignon Blanc) možete naći i u našoj suvenirnici.