Turistički informativni centar sa suvenirnicom

U srcu Virovitice, u novoobnovljenom dvorcu Pejačević, smjestio se Turistički informativni centar sa suvenirnicom Turističke zajednice grada Virovitice.

Prvi puta na jednom mjestu možete pronaći suvenire naših domaćih proizvođača, OPG-ova, umjetničkih udruga i pojedinaca te Gradskog muzeja Virovitica. Velik izbor proizvoda jamči raznoliku i za sve ukuse zanimljivu ponudu. Ponuda suvenira pomno je odabrana, pazeći pritom na kvalitetu, porijeklo i temu Virovitice, a birati možete između unikatnih ručno rađenih predmeta, knjiga, odjevnih te mirisnih suvenira, meda, bučinoga ulja, domaćih rakija i likera… Ako ste slučajno neodlučni oko odabira, naši djelatnici će vam rado pomoći savjetom.

Osim suvenira, kod nas možete dobiti sve turističke informacije te kupiti ulaznice za obilazak stalnog postava i povremenih izložbi Gradskog muzeja Virovitica.

Veselimo se vašem posjetu!

Gradski muzej Virovitica i TIC sa suvenirnicom za posjetitelje radi prema sljedećem rasporedu:
• ponedjeljak – od 9 do 14 sati
• utorak, srijeda, četvrtak, petak – od 9 do 19 sati
• subota – od 12 do 19 sati
• nedjelja – samo za grupne posjete uz prethodnu najavu na broj 099 488 7421

*Informacije o eventualnim izmjenama radnog vremena Gradskog muzeja Virovitica i Dvorca Pejačević dostupne su na https://www.facebook.com/gradskimuzej.virovitica/

Kontakt telefon: +385 (0)33 781 570

E-mail: info@tz-virovitica.hr

Cijene ulaznica

Stalni postav

 • odrasli – 40 kn
 • učenici, studenti i umirovljenici – 20 kn
 • za grupne posjete (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi – 25 kn
 • za grupne posjete učenika, studenata i umirovljenika (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi – 15 kn
 • obiteljska ulaznica (za obitelji s djecom mlađom od 15 godina) – 70 kn
 • stručno vodstvo (po grupi) – 200 Kn
 • nezaposlenima ulaz besplatan (uz predočenje dokumenta koji to dokazuje)

Povremene izložbe

 • odrasli – 20 kn
 • učenici, studenti i umirovljenici – 10 kn
 • za grupne posjete (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi – 10 kn
 • za grupne posjete učenika, studenata i umirovljenika (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi –5 kn
 • obiteljska ulaznica (za obitelji s djecom mlađom od 15 godina) – 30 kn
 • nezaposlenima ulaz besplatan (uz predočenje dokumenta koji to dokazuje)
Suveniri
Domaća radinost Ivana Molnar

Ivana Molnar svestrana je virovitička umjetnica, voditeljica raznih radionica, autorica edukativne slikovnice „Usamljena svjetiljka“. Njezine radove – unikatne ručno oslikane ukrasne kutije knjige s motivom crkve sv. Roka, etno kutije sa šalicom te zidne satove, možete pronaći u našoj suvenirnici.

Tvin

Tvrtka TVIN d.o.o. osnovana je 1913. godine i od tada do danas postala je jedan od najinovativnijih proizvođača kvalitetnog uredskog i kućanskog namještaja. TVIN je i jedan od najvećih proizvođača drvenih klompi u Hrvatskoj. Klompe se proizvode od lipovog drveta s nagaznom površinom koja je ortopedski profilirana te gornjištem od prirodne perforirane kože. U našoj suvenirnici možete pronaći standardni model izrazito lagane klompe u klasičnoj crnoj i bijeloj boji te s cvjetnim i leopard uzorkom.

Choco & Pralinea

Ručno rađeni proizvodi obrta Choco&pralinea napravljeni su od vrhunski kvalitetne čokolade obogaćene sastojcima domaćih krajeva (lješnjaci, bademi, bučine sjemenke, smokve…) te lokalnim sastojcima kao što su maslac, vrhnje, med i voće. Svi proizvodi su bez konzervansa i bez industrijskih smjesa. U ponudi suvenirnice možete naći ručno rađenu tamnu čokoladu obogaćenu orašastim plodovima i sušenim voćem.

AB produkcija

U izdanju AB produkcije nastao je serijal 12 slikovnica i bojanki „Bibi – lutak pitalica“, ručno crtanih, s originalnom pričom i tekstovima te pjesmicom. Serijal je nastao na temu igrano-lutkarsko-animirane serije, a sastoji od 12 priča: Prijateljstvo, Boje, Vozila, Životinje, Godišnja doba, Strahovi, Dom, Glazba, Knjige, Bajke, Brojevi i Nepotrebne stvari. Komplet Bibi razveselit će vaše mališane, a možete ga pronaći u našoj suvenirnici.

Ad Astra

Vlasnica obrta Đurđica Klimek, s velikim talentom za šivanje i ljubavi za umjetnost i slikanje, u našoj je suvenirnici zastupljena svojom ručno oslikanom platnenom vrećicom s grbom grada Virovitice.

Doma 

Najpopularnija hrvatska gastro blogerica, Virovitičanka Sanja Mijac, maštala je o kuharici koja će u sebi kriti jednostavna domaća jela i deserte, koja će ljudima poslužiti kao inspiracija, ali i kao mjesto iz kojega će izvući dobar i provjeren recept za sve prilike. Tako je nastala njezina knjiga pod nazivom “Iz života Domaćice”, kuharica na 320 stranica u kojoj se isprepliću godišnja doba jedne domaćice, a koja je dio ponude suvenirnice.

Grafoprojekt

Grafoprojekt je tvrtka koja se već 30 godina, pod budnim okom Gorana Božanića, bavi grafičkom djelatnošću. U ponudi suvenirnice zastupljeni su svojim proizvodima – šalicom s motivom dvorca Pejačević, magnetom „Virovitica u srcu“, puzzle kutijom i drvenim zidnim satom.

COOR Virovitica – Učenička zadruga „Mali Mikeši“ 

Učenička zadruga „Mali Mikeši” COOR-a Virovitica osnovana je još 1997. godine. U sklopu zadruge djeluje nekoliko skupina koje vrijedno rade i sudjeluju na mnogim događanjima i sajmovima. Izuzetno nam je drago što smo u ponudu suvenirnice uvrstili i radove naših malih Mikeša – ukrasni sat od keramike i prstene za salvete.

Pčelarstvo Balint

Pčelarski obrt Balint u djelatnosti pčelarstva već je dugi niz godina, a kvalitetu njihovog rada potvrđuju brojne nagrade i priznanja za kvalitetu meda. U radu s pčelama uključena je cijela obitelj. Glavni proizvod im je domaći med vrhunske kvalitete koji možete pronaći u našoj suvenirnici u obliku poklon pakiranja, od ekskluzivnijih u drvenoj kutiji s graviranim motivom dvorca Pejačević, do ukrasnih kutija s medom i pčelinjim proizvodima.

Gradski muzej Virovitica

U ponudi suvenirnice nalaze se suveniri Gradskog muzeja s temom „Drveno doba“, vezano uz novi postav istoimenog naziva. U cijeloj priči odlučilo se za drvo kao temu, odnosno suodnos drveta i čovjeka, jer je čovjek biće koje je oduvijek baratalo drvetom. Drveno doba je doba koje traje oduvijek, traje danas, kada smo ga izuzetno svjesni, a trajat će vjerojatno i ubuduće, s obzirom na ekološku osviještenost. Motivi drveta (korijen, godovi, stablo, list) provlače se kroz sve suvenire, od šalica, platnenih vrećica, blokova, podmetača za čaše, olovaka do slikovnice Drveno doba. U ponudi su i magneti, razglednice stare Virovitice, knjiga o obitelji Trick te katalozi zbirke B. Glumca, B. Bernardi i Tvin te Nives Kavurić Kurtović.