Suveniri
Domaća radinost Ivana Molnar

Ivana Molnar svestrana je virovitička umjetnica, voditeljica raznih radionica, autorica edukativne slikovnice „Usamljena svjetiljka“. Njezine radove – unikatne ručno oslikane ukrasne kutije knjige s motivom crkve sv. Roka, etno kutije sa šalicom te zidne satove, možete pronaći u našoj suvenirnici.

Tvin

Tvrtka TVIN d.o.o. osnovana je 1913. godine i od tada do danas postala je jedan od najinovativnijih proizvođača kvalitetnog uredskog i kućanskog namještaja. TVIN je i jedan od najvećih proizvođača drvenih klompi u Hrvatskoj. Klompe se proizvode od lipovog drveta s nagaznom površinom koja je ortopedski profilirana te gornjištem od prirodne perforirane kože. U našoj suvenirnici možete pronaći standardni model izrazito lagane klompe u klasičnoj crnoj i bijeloj boji te s cvjetnim i leopard uzorkom.

Choco & Pralinea

Ručno rađeni proizvodi obrta Choco&pralinea napravljeni su od vrhunski kvalitetne čokolade obogaćene sastojcima domaćih krajeva (lješnjaci, bademi, bučine sjemenke, smokve…) te lokalnim sastojcima kao što su maslac, vrhnje, med i voće. Svi proizvodi su bez konzervansa i bez industrijskih smjesa. U ponudi suvenirnice možete naći ručno rađenu tamnu čokoladu obogaćenu orašastim plodovima i sušenim voćem, personaliziranu bombonjeru, čokoladne zalogajčiće i čokoladni poklon paket.

AB produkcija

U izdanju AB produkcije nastao je serijal 12 slikovnica i bojanki „Bibi – lutak pitalica“, ručno crtanih, s originalnom pričom i tekstovima te pjesmicom. Serijal je nastao na temu igrano-lutkarsko-animirane serije, a sastoji od 12 priča: Prijateljstvo, Boje, Vozila, Životinje, Godišnja doba, Strahovi, Dom, Glazba, Knjige, Bajke, Brojevi i Nepotrebne stvari. Komplet Bibi razveselit će vaše mališane, a možete ga pronaći u našoj suvenirnici.

Ad Astra

Vlasnica obrta Đurđica Klimek, s velikim talentom za šivanje i ljubavi za umjetnost i slikanje, u našoj je suvenirnici zastupljena svojom ručno oslikanom platnenom vrećicom s grbom grada Virovitice.

Doma

Najpopularnija hrvatska gastro blogerica, Virovitičanka Sanja Mijac, maštala je o kuharici koja će u sebi kriti jednostavna domaća jela i deserte, koja će ljudima poslužiti kao inspiracija, ali i kao mjesto iz kojega će izvući dobar i provjeren recept za sve prilike. Tako je nastala njezina knjiga pod nazivom “Iz života Domaćice”, kuharica na 320 stranica u kojoj se isprepliću godišnja doba jedne domaćice, a koja je dio ponude suvenirnice.

Grafoprojekt

Grafoprojekt je tvrtka koja se već 30 godina, pod budnim okom Gorana Božanića, bavi grafičkom djelatnošću. U ponudi suvenirnice zastupljeni su svojim proizvodima – šalicom s motivom dvorca Pejačević, magnetom „Virovitica u srcu“, puzzle kutijom i drvenim zidnim satom.

COOR Virovitica – Učenička zadruga „Mali Mikeši“

Učenička zadruga „Mali Mikeši” COOR-a Virovitica osnovana je još 1997. godine. U sklopu zadruge djeluje nekoliko skupina koje vrijedno rade i sudjeluju na mnogim događanjima i sajmovima. Izuzetno nam je drago što smo u ponudu suvenirnice uvrstili i radove naših malih Mikeša – ukrasni sat od keramike i prstene za salvete.

Pčelarstvo Balint

Pčelarski obrt Balint u djelatnosti pčelarstva već je dugi niz godina, a kvalitetu njihovog rada potvrđuju brojne nagrade i priznanja za kvalitetu meda. U radu s pčelama uključena je cijela obitelj. Glavni proizvod im je domaći med vrhunske kvalitete koji možete pronaći u našoj suvenirnici u obliku poklon pakiranja, od ekskluzivnijih u drvenoj kutiji s graviranim motivom dvorca Pejačević, do ukrasnih kutija s medom i pčelinjim proizvodima.

Gradski muzej Virovitica

U ponudi suvenirnice nalaze se suveniri Gradskog muzeja s temom „Drveno doba“, vezano uz novi postav istoimenog naziva. U cijeloj priči odlučilo se za drvo kao temu, odnosno suodnos drveta i čovjeka, jer je čovjek biće koje je oduvijek baratalo drvetom. Drveno doba je doba koje traje oduvijek, traje danas, kada smo ga izuzetno svjesni, a trajat će vjerojatno i ubuduće, s obzirom na ekološku osviještenost. Motivi drveta (korijen, godovi, stablo, list) provlače se kroz sve suvenire, od šalica, platnenih vrećica, blokova, podmetača za čaše, olovaka do slikovnice Drveno doba. U ponudi su i magneti, razglednice stare Virovitice, knjiga o obitelji Trick te katalozi zbirke B. Glumca, B. Bernardi i Tvin te Nives Kavurić Kurtović.

Harmund

Destilerija tvrtke Harmund spoj je tradicije i moderne tehnologije, s ciljem vrhunske kvalitete i nezaboravnih okusa i mirisa potpuno prirodnih proizvoda. Cijeli asortiman proizvodnje voćnih likera i rakija iz vlastitog je uzgoja voćnih vrsta kruške, marelice,šljive, višnje, oraha, maline, kupine, aronije, ribizla,ogrozda, šipka te meda iz vlastitih košnica. U suvenirnici možete pronaći ekskluzivna pakiranja proizvoda u drvenim kutijama s graviranim motivom dvorca Pejačević, te ukrasne boce višnjevca, viljamovke i šljivovice.

Maloča

Obiteljski obrt Maloča od 2014. nastoji biti nešto što će kupci prepoznati i što će biti sinonim za kvalitetu, a sve s vizijom stvaranja i proizvodnje svijeća koje će biti kvalitetnije, ljepše, inovativnije, s dužim vijekom gorenja i ugodnim mirisima. U našoj suvenirnici izaberite mirisnu svijeću u limenci te magnete s motivom dvorca Pejačević i fontane.

Domaća radinost Ivanka Deskar

Ivanka Deskar u slobodno se vrijeme bavi kreativnim umjetničkim radom kroz koji nastoji u moderno doba unijeti duh tradicije. Izrađuje suvenire od prirodnih materijala (domaće platno, špaga, drveni ukrasi), a u našoj suvenirnici možete pronaći njezine virovitičke anđele.

Mikešland

Vlasnik obrta Mijo Pavelko, poznati glumac virovitičkog kazališta, već dugi niz godina čuva od zaborava duh starosjedioca Virovitice – Mikeša, njegov karakter, poseban jezik, navike, tradiciju i običaje, životni stil i pogled na svijet. U ponudi suvenirnice nalaze se keramička skulptura Mikeš s repom, „Knjiga o Virovitici“ autora V. Brešića, „Sveti Roko“ autora R. Idžojtića te magneti s motivom Mikeša.

OPG Vukušić

Prve sadnice lavande Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vukušić zasadilo je iz hobija, zabave, ponajviše znatiželje, na malome obiteljskom imanju u Starom Gracu. Danas proizvodi s njihovog polja mirišu u brojnim domovima, uredima, automobilima u zemlji, ali i izvan nje. Miris šire i u našoj suvenirnici vrećice lavande s motivom dvorca Pejačević i Mikeša.

OPG Špoljar

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špoljar od 2011. godine uzgaja buče golice od kojih proizvode bučino ulje koje kupcima nude u nekoliko kategorija (hladno prešano, nerafinirano 100% čisto, salatno). Od ostalih kultura koje uzgajaju, vrijedno je spomenuti i kamilicu. Ove proizvode možete naći u našoj suvenirnici u obliku tri vrste poklon paketa – drvenoj kutiji s ugraviranim motivom dvorca i bučinim uljem, kutiji s bučinim uljem, sjemenkama i kamilicom te drvenom box-u s bučinim uljem i sjemenkama.

VD

Obrt za krojačke usluge vlasnice Vlaste Despotovski, osim klasičnih krojačkih usluga, bavi se i izradom unikatnih suvenira i etno proizvoda. U ponudi suvenirnice možete naći ručno rađeno licitarsko srce od tkanine u ukrasnoj kutiji, privjesak licitarsko srce i magnetiće.

Kreativna udruga Unikat

Kreativna udruga „Unikat“ teži očuvanju kulturne baštine i tradicije, kao i eko i etno proizvoda te rukotvorina izrađenih iz recikliranih materijala. Udruga broji oko 30-ak članova koji izrađuju nakit, razne uporabne i ukrasne predmete, tanjure, ogledala, okvire za slike, ukrašavaju kutije i staklene boce raznim tehnikama. U suvenirnici možete naći ručno oslikane ukrasne boce, ukrasne kutije s motivom dvorca Pejačević, ogrlice Mikešice, ogrlice od perlica, licitarska srca i magnetiće. 

Terra Slavonia

Svoju ljubav prema vinogradu, grožđu i vinu odlučili su pretvoriti u jednu od najmodernijih boutique vinarija u Slavoniji. Projektirana je prema najsuvremenijim standardima i opremljena najboljom enološkom tehnologijom. Ovdje nastaje čarolija proizvodnje vina po posebnoj recepturi i u limitiranim serijama naziva Apolitico, a neka od njih (Rose, Sauvignon Blanc, Graševinu) možete naći i u našoj suvenirnici.