U Maloj Sali Virovitičko-podravske županije danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini s područja Virovitičko-podravske županije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, među kojima i direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Tamara Štefanec.

Sredstva su dobivena putem natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Turistička zajednica grada Virovitice dobila je ukupno 40.011,50 eura i to za tri projekta:

  • Rokovo 2024. – Simply the Best
  • Prosinac u gradu 2024
  • Virka outdoor 2024. – ciklus manifestacija aktivnog turizma grada Virovitice

Ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi, do sada najvećih, 544.738,00 eura. Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica izdvojeno je ukupno 160.046,00 eura, za tri projekta TZ VPŽ izdvojeno je 270.000,00 eura, dok je iz Fonda za udružene turističke zajednice izdvojeno 114.692,00 eura na čiji natječaj su prijavljena dva projekta TZP Vrata Papuka te jedan projekt Klastera Slavonije kroz koji djeluje pet turističkih regionalnih zajednica istočne Hrvatske.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

(vpz.hr, virovitica.hr, foto: A. Zeko)