Provedene aktivnosti i manifestacije u 2023. bile su u fokusu današnje 19. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Virovitice.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Turističke zajednice grada Virovitice Ivica Kirin te su, osim Izvješća o izvršenju programu rada Turističke zajednice grada Virovitice za 2023. usvojena je, među ostalim i Odluka o prihvaćanju Izvješća o radu Turističkog informativnog centra sa suvenirnicom, Odluka o prihvaćanju Izvješća o radu direktorice TZ… Također, donesena je Odluka o raspisivanju izbora za Skupštinu Turističke zajednice grada Virovitice za razdoblje 2024. – 2028.

Što se tiče Izvješća za 2023. godinu, treba istaknuti da broj ostvarenih noćenja i dolazaka na području grada zadnjih nekoliko godina prati stabilan rast. Prema podacima iz eVisitor sustava u razdoblju 01.01. – 31.12.2023. godine na području grada ostvareno je ukupno 2692 dolaska (10,87% više nego prošle godine) i 9944 noćenja gostiju (36,05% više nego prošle godine). Izvrsne rezultate ostvario je i Turistički informativni centar sa suvenirnicom u kojem posjetitelji mogu dobiti sve potrebne informacije, turističke brošure i karte, ali i na jednom mjestu pronaći suvenire naših lokalnih proizvođača. Bogatu ponudu prepoznali su i posjetitelji te Turistički informativni centar sa suvenirnicom također bilježi rast prometa – od 20,15% u odnosu na prošlu godinu.

Na mjestu direktorice Turističke zajednice grada Virovitice od 1. prosinca 2023. je Tamara Štefanec koja je naglasila da će Turistička zajednica i dalje biti dio svih kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija u gradu kao i do sada. S novitetima se krenulo već od prosinca te su u sklopu manifestacije Prosinac u gradu po prvi puta uprizorene žive jaslice. Osim Rokova, Prosinca u gradu, Jesni u gradu, Uskrsnog sajma, naša Turistička zajednica sudjelovala je kao organizator, suorganizator ili pokrovitelj i u VIRKASU, Virovitičkom dječjem maskenbalu, Prvosvibanjskom druženju i virovitičkoj biciklijadi, Svirci u Palači, ViVu – simfonija u mom gradu, Uličnoj utrci „Virovitica 1234 – Doživjeti stotu“, moto susretima i sl. S navedenim manifestacijama nastavlja se i u ovoj godini, s time da građane i posjetitelje očekuju i brojni noviteti, s čime se od početka godine već i krenulo. Turistička zajednica grada Virovitice po prvi puta je u Virovitici povodom Valentinova organizirala radionicu Paint&Wine, a ovih dana slijedi Paint&Wine povodom Dana žena, kao i radionica izrade domaće tjestenine.

(virovitica.hr)