I ove godine za vas smo pripremili žestoku rock večer.
Udruga ViKA – Virovitička Kulturna Alternativa, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Virovitice i Klubom mladih Virovitica, ponovno dovodi neke od najzanimljivijih imena hrvatske alternativne scene.
 
From Another Mother je zagrebački manijakalni prog rock/ punk/ fusion trio. Nema benda i nema publike, svi smo jedno i sve gori, a svima dobro! Aktivni već dugi niz godina, 2017. samostalno izdaju album prvijenac “Epileptir”, koji je glazbeni portal Muzika.hr proglasio „alternativnim albumom godine“. Dvije godine poslije, pod izdavačem “Kapitän Platte” iz Bielefelda izdaju drugi album ”Atatoa”. Od izdavanja odsvirali su turneje po više od 15 Evropskih država. Osvojili festival “Omladina” u Subotici, “Čuješ” festival u Zagrebu.
 
Killed a Fox je žestoki bend koji nema ništa protiv lisica niti drugih životinja. Djeluju od 2006. godine i smatraju se jednim od perjanica alternativnog zvuka koji se bazira na stoner rocku. Osnovani su pred više od desetljeća, da bi 2009. izdali svoj prvijenac “Fluorescence” kojeg je naslijedio “Spring Of Sloth And Haze” četiri godine kasnije. 2019. godine konačno su izdali i svoj treći album kojeg su nazvali “Crown Shyness”. Svaka pjesma je drugačija, a njihov poseban glazbeni izričaj je mješavina raznih rock žanrova. Zvuk benda uvelike je definiran grunge pjevanjem Kristiana Štrbca (Chris Ian) gdje lijepa melodija postaje tipičan vrisak. Iza harmonije i ritma stoje Leonard Klaić, John Mioč i Krešimir Kokić. Killed a Fox zasigurno će privući pažnju ljubitelja žestokog zvuka.
 
Kojoti su zagrebačko-vinkovački rock and roll sastav. Djeluju od ranih devedesetih. Utemeljio ih je bivši član Majki Davor Viduka 1992. godine, kao gitarista i većinski autor u sastavu. Kojoti su od početka bili potpuno zagrebački sastav, Viduka-gitara, Buš-vokal, Jurica-bas, Goran-bubanj, da bi s vremenom prvo došao Mario Anušić na bubanj, pa Vanja Marin na bas i na samom snimanju prvog albuma Alen Marin mijenja Buša za vokalom. Kojoti su odsvirali stotine koncerata prezentirajući čistu energiju, hedonizam i sirovi rock’n’roll. Početna postava snimila je prva dva albuma-‘Kojoti’-1995 i ‘Halucinacija’1996. Ubrzo nakon drugog albuma Bobo Grujičić mijenja Marija Anušića, a sastav uzima i dodatnog ritam gitarista Tomu Božovića. U toj postavi snimljen je zadnji album-‘Sex Disko Kung Fu’-1998. Sve albume izdaje Dancing Bear. Grupa se raspada 2000.godine.Veliki reunion dogodio se u siječnju 2017. na najvećem hrvatskom zimskom rock festivalu BRIJAČNICA kada su prepunu dvoranu publike ostavili bez daha.
Nakon što su 28. siječnja izašli iz čak 16 godina duge hibernacije i održali nezaboravan, povratnički koncert u sklopu festivala Brijačnica, bilo je neizvjesno da li će Kojoti, jedan od ponajboljih rock ‘n’ roll bendova na ovim prostorima nastaviti dalje s koncertima i kreativnim radom ili će se ponovno utonuti u dubok, moćan san. No, kockice su se za njih posložile, ispostavilo se da ih je publika jedva dočekala jer im je nedostajao upravo takav, punokrvni rock ‘n’ roll kakav ispostavljaju Kojoti. Kemija se među starim kolegama Davorom Vidukom, Alenom Marinom, Vanjom Marinom i Bobom Grujčićem obnovila na najbolji mogući način. Bend je nastavio dalje te je u 2017. godini nastupio na čak 32 festivala u hrvatskoj i regiji, te 5 samostalnih klupskih rasprodanih koncerata. Koncertna aktivnost nastavlja se po brojnim hrvatskim i inozemnim klubovima i festivalima, a koncem 2017. godine. izlazi CD box set ‘Dragocjeno, raskošno, blistavo’ sa novo remastiranim dosadašnjim izdanjima. U veljači 2018.godine objavljeno je LP vinilno kompilacijsko izdanje ‘Najboljih 11’. Najavni singlovi ‘Nova riječ’, ‘Mi ne pripadamo tu’, ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’ i ‘Ljubav je u kvaru’ tijekom 2018. godine najavili su njihov novi album 2019. god. ‘Sve je pod kontrolom?’ koji izlazi 2019. godine. Po mišljenju kritičara i po mišljenju publike album je svrstan u top 3 rock albuma godine u RH.
 
(Izvor: ViKA – Virovitička Kulturna Alternativa)