Bliži nam se 25. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji će održatiu Virovitici od 2. do 4. rujna. Prema riječima direktora sajma Bojana Mijoka, sajamski izložbeni prostor je popunjen, no reorganizacijom se još može pronaći koje mjesto.

– Popunjenost sajma nam je sto posto. No, u svakom trenutku radimo reorganizaciju izložbenog prostora pa uvijek pronađemo neki kvadrat više za nove izlagače koji se žele prijaviti. Tako da, ukoliko se još netko od izlagača želi prijaviti, sada je krajnje vrijeme za to kako bismo ih mogli staviti u raspored sajma – rekao je Mijok.

Također, najavio je i bogatu ponudu sajma, osobito kada je riječ o vanjskom izložbenom prostoru. 

– Što se tiče vanjskog prostora, ove će godine biti najveća ponuda do sada. Imamo najviše kvadrata popunjenosti ikada na sajmu, a ona uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, opremu za navodnjavanje… Osim toga, tijekom sva tri dana sajma bit će velika ponuda za sve, od najmanje do najstarijih, kako u vanjskom, tako i u unutarnjem dijelu – istaknuo je direktor Mijok.

Ove godine na Viroexpu će prvi put biti organiziran i ciklus stručno vođenih degustacija vina, meda, rakija, bučinog ulja, čaja i kolača, te je na rasporedu šest degustacija. 

– Prvo smo dali mogućnost svim onim izlagačima koji su se prijavili 2020. godine da potvrde svoju rezervaciju za sajam. To smo im bili dužni, i to smo napravili. Većina njih je potvrdila izlaganje i ove godine, a ima i nešto novih izlagača. Također, novost ove godine je i stručna degustacija gdje će naši posjetitelji moći doći i kušati najbolje proizvode s područja naše županije. Na tim degustacijama stručna osoba će sudionicima objašnjavati na koji se naći pravilo kušaju određeni proizvodi te kako prepoznati probleme i nedostatke kod pojedinih proizvoda – objašnjava Mijok.

(www.icv.hr, žđl)