Kreativci su i ovog Rokova zavladali Viroviticom. Na jubilarnoj, 10. VIROkreativi, sajmu rukotvorina i izložbi, ove se godine predstavilo 35 izlagača iz cijele Hrvatske. Okupila ih je Kreativna udruga “Unikat”, koja je organizator sajma.

Virovitičani i njihovi gosti imali su priliku tijekom cijelog dana na štandovima kreativaca pogledati brojni unikatni nakit, umjetnine, ukrase, suvenire, torbe, odjeću i pregršt drugih zanimljivih predmeta.

– Stvarno smo ponosni na ovo jubilarno izdanje sajma i da smo ga, unatoč koroni, uspjeli organizirati. Odaziv građana je odličan, polako se svi navikavamo da se situacija vraća u normalu i to me izuzetno veseli – rekla je predsjednica Udruge Unikat Jasna Baranjec-Keserica.

 

Za mališane su tradicionalno organizirali kreativne radionice na kojima su mogli izrađivati mobile s ribicama, magnetiće i bookmarkere. Održano je i natjecanje u kojem su kreativci kroz izradu vješalice za ključeve, čija je tema bila “djeca”, pokazali svoju maštovitost i originalnost. Titulu “najkreativca” i ove je godine odnio Zvonimir Zdjelar. Natjecanje je bilo humanitarnog karaktera, jer će sve vješalice Unikat pokloniti Dječjem vrtiću u Petrinji.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić, M. Rođak)