U petak i subotu, 6. 3. i 7. 3. 2020., u Gradskom muzeju Virovitica te na gradskoj šetnici pored Gimnazije Petra Preradovića, na Trgu bana Josipa Jelačića, planinari i spašavatelji Virovitičko-podravske županije, omogućuju svim građanima Virovitice, putnicima i studentima, gostima i turistima našeg Grada, upoznavanje sa aktivnostima planinara i Hrvatske gorske službe spašavatelja.

Prvog dana, 6. 3. 2020., petak, od 19 sati:

U Maloj dvorani Gradskog muzeja Virovitica (dvorac Pejačević) održati će se putopisno predavanje planinara HPD „Papuk“, Svena Jambrišaka, uz prikaz fotografija i opreme na temu „Iznad oblaka – moj put prema vrhovima iznad 4000 m“.

Drugog dana, 7. 3. 2020., subota, od 9 do 13 sati:

Planinari i spašavatelji iz Virovitičko-podravske županije, predstavljaju ljepote i  opasnosti planinarstva. 

Planinari će vas upoznati sa radom njihova Društva kroz 90 godina postojanja i aktivnog planinarenja, kretanju i boravku u planinama, osnovnoj opremi i orijentaciji, korištenju planinarskih karata i uvid u publikaciju Društva. Zainteresiranim građanima biti će omogućeno i učlanjenje u HPD „Papuk“.  
Spašavatelji HGSS Stanice Orahovica upoznat će vas s pravilima sigurnog boravka u prirodi te kako se ponašati u slučaju nesreće. Ujedno će predstaviti i svoju opremu koju koriste u akcijama spašavanja.(hpd-papuk)