U petak, 28. veljače na virovitičke kazališne daske stiže komedija “OtpisaNE” Renata Baretića u izvedbi Kazališta Moruzgva i GK Scena „Gorica“. Početak izvedbe je u 19:30 sati.

Komedija “OtpisaNe”, prema tekstu hrvatskog pisca Renata Baretića, pripovijeda o tome kako je naći se oči u oči s Drugim i Stranim tamo gdje ga najmanje očekujemo – u vlastitom domu. Sirijac Hassan, potpuno netipični migrant, bivši student medicine u Beogradu, u potrazi za majkom i dvjema sestrama koje je izgubio vodeći ih prema Njemačkoj, zadržava se na neko vrijeme, mimo volje, u svojevrsnoj “sigurnoj kući”, zagrebačkom stanu gospođe Snježane i njezine kćeri Vesne, iz kojega gotovo nikad ne izlazi susjeda Milka. Hassanov boravak u stanu mora ostati strogo čuvanom tajnom sve dok naivna aktivistica, studentica Vesna, ne pronađe način da ga prebaci barem u Sloveniju, u nastavak puta prema trima ženama koje Hassan jedino traži i treba.

Foto: Kazalište Moruzgva

U subotu, 29. veljače u Kazalište Virovitica dolazi GDK Gavella s predstavom “Cigla” izvrsnim dramskim prvijencom Filipa Šovagovića.

“Cigla” propituje utjecaj rata na obitelj i odnose, ali govori i o stravičnim posljedicama rata, gubljenju ideala i prepuštanju letargiji što sve više postaje nazivnik stanja nacije.

Foto: Gavella

Informacije i rezervacije u Kazalištu Virovitica ili na telefon 033 721 330
Radno vrijeme blagajne: radnim danom od 9:00 do 16:00 sati te sat vremena prije početka izvedbe.

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)