U srcu Virovitice, u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević, smjestio se Turistički informativni centar sa suvenirnicom na mjestu bivšeg matičnog ureda.

Prvi puta na jednom mjestu možete pronaći suvenire Gradskog muzeja Virovitica i novog postava Drveno Doba kao i naših domaćih proizvođača, OPG-ova, umjetničkih udruga i domaće radinosti. Velik izbor proizvoda jamči raznoliku i za sve ukuse zanimljivu ponudu. Ponuda suvenira pomno je odabrana, pazeći pritom na kvalitetu, porijeklo i temu Virovitice, a birati možete između unikatnih ručno rađenih predmeta, knjiga, odjevnih te mirisnih suvenira, meda, bučinoga ulja, domaćih rakija i likera.

Osim suvenira, kod nas možete dobiti sve turističke informacije te kupiti ulaznice za obilazak stalnog postava i povremenih izložbi Gradskog muzeja Virovitica.

Ako još niste pronašli poklon za najbliže povodom blagdana, trebaju Vam poslovni pokloni za partnere ili samo želite ponijeti uspomenu iz Virovitice, posjetite našu suvenirnicu.

Veselimo se vašem posjetu!

Radno vrijeme TIC-a sa suvenirnicom:

Ponedjeljak     09:00-14:00 sati

Utorak – petak 09:00-19:00 sati

Subota            10:00-14:00h 16:00-19:00 sati

Kontakt telefon: +385 (0)33 781 570

E-mail: info@tz-virovitica.hr


PONUDA SUVENIRA

GRADSKI MUZEJ VIROVITICA

U ponudi suvenirnice nalaze se suveniri Gradskog muzeja s temom „Drveno doba“, vezani uz novi postav istoimenog naziva. U cijeloj priči odlučilo se za drvo kao temu, odnosno suodnos drveta i čovjeka, jer je čovjek biće koje je oduvijek baratalo drvetom. Drveno doba je doba koje traje oduvijek, traje danas, kada smo ga izuzetno svjesni, a trajat će vjerojatno i ubuduće, s obzirom na ekološku osviještenost. Motivi drveta (korijen, godovi, stablo, list) provlače se kroz sve suvenire, od šalica, platnenih vrećica, bloka/notesa, podmetača za čaše, olovaka do slikovnice Drveno doba. U ponudi su i knjiga o obitelji Trick te katalozi zbirke B. Glumca, B. Bernardi i Tvin te Nives Kavurić Kurtović.


KUĆNA RADINOST IVANA MOLNAR

Ivana Molnar svestrana je virovitička umjetnica, voditeljica raznih radionica, autorica edukativne slikovnice „Usamljena svjetiljka“. Njezine radove – unikatne ručno oslikane ukrasne kutije knjige s motivom crkve sv. Roka, etno kutije sa šalicom te zidne satove, možete pronaći u našoj suvenirnici.


OPG ŠPOLJAR

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špoljar od 2011. godine uzgaja buče golice od kojih proizvode bučino ulje koje kupcima nude u nekoliko kategorija (hladno prešano, nerafinirano 100% čisto, salatno). Od ostalih kultura koje uzgajaju, vrijedno je spomenuti i kamilicu. Ove proizvode možete naći u našoj suvenirnici u obliku tri vrste poklon paketa – drvenoj kutiji s ugraviranim motivom dvorca i bučinim uljem, kutiji s bučinim uljem, sjemenkama i kamilicom te drvenom box-u s bučinim uljem i sjemenkama.


TVORNICA SNOVA

Najpopularnija hrvatska gastro blogerica, Virovitičanka Sanja Mijac, maštala je o kuharici koja će u sebi kriti jednostavna domaća jela i deserte, koja će ljudima poslužiti kao inspiracija, ali i kao mjesto iz kojega će izvući dobar i provjeren recept za sve prilike. Tako je nastala njezina knjiga pod nazivom “Iz života Domaćice”, kuharica na 320 stranica u kojoj se isprepliću godišnja doba jedne domaćice, a koja je dio ponude suvenirnice.


OPG VUKUŠIĆ

Prve sadnice lavande Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vukušić zasadilo je iz hobija, zabave, ponajviše znatiželje, na malome obiteljskom imanju u Starom Gracu. Danas proizvodi s njihovog polja mirišu u brojnim domovima, uredima, automobilima u zemlji, ali i izvan nje. Miris šire i u našoj suvenirnici vrećice lavande s motivom dvorca Pejačević i Mikeša.


CENTAR ZA OBRAZOVANJE I REHABILITACIJU VIROVITICA – Učenička zadruga Mali Mikeši

Učenička zadruga „Mali Mikeši” COOR-a Virovitica osnovana je još 1997. godine. U sklopu zadruge djeluje nekoliko skupina koje vrijedno rade i sudjeluju na mnogim događanjima i sajmovima. Izuzetno nam je drago što smo u ponudu suvenirnice uvrstili i radove naših malih Mikeša – ukrasni sat od keramike i prstene za salvete.


MALOČA

Obiteljski obrt Maloča od 2014. nastoji biti nešto što će kupci prepoznati i što će biti sinonim za kvalitetu, a sve s vizijom stvaranja i proizvodnje svijeća koje će biti kvalitetnije, ljepše, inovativnije, s dužim vijekom gorenja i ugodnim mirisima. U našoj suvenirnici izaberite mirisnu svijeću u limenci te magnete s motivom dvorca Pejačević i fontane.


HARMUND

Destilerija tvrtke Harmund spoj je tradicije i moderne tehnologije, s ciljem vrhunske kvalitete i nezaboravnih okusa i mirisa potpuno prirodnih proizvoda. Cijeli asortiman proizvodnje voćnih likera i rakija iz vlastitog je uzgoja voćnih vrsta kruške, marelice,šljive, višnje, oraha, maline, kupine, aronije, ribizla,ogrozda, šipka te meda iz vlastitih košnica. U suvenirnici možete pronaći ekskluzivna pakiranja proizvoda u drvenim kutijama s graviranim motivom dvorca Pejačević, te ukrasne boce višnjevca, viljamovke i šljivovice.


AD ASTRA

Vlasnica obrta Đurđica Klimek, s velikim talentom za šivanje i ljubavi za umjetnost i slikanje, u našoj je suvenirnici zastupljena svojom ručno oslikanom platnenom vrećicom s grbom grada Virovitice.