Put Šarana Outdoor Weekend 3 održati će se od 27. do 29. rujna 2019. u suradnji i organizaciji BK BORVisit Virovitica-Podravina CountyTuristička zajednica grada ViroviticeGIANT HRVATSKAAtletski klub ViroviticaSlavonska biciklistička udrugaAirsoft Udruga LAV ViroviticaASK ScorpionsHrvatsko planinarsko društvo “Papuk”ViKA – Virovitička Kulturna Alternativa i mnogi drugi.

Subota 21. rujan – 16:00 sati
– Biciklom po parku – animiranje djece i građane na vožnju biciklom kroz dječju utrku, usporku i vožnju spretnosti i sigurnosti u prometu u suradnju sa PU Virovitičko-podravskom.

Petak 27. rujan – 20:00 sati
– noćnja vožnja na Putu Šarana

Subota 28. rujan

8. XC Put Šarana – biciklistička utrka u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige Giant
1. start: 12:00 sati
2. start: 14:00 sati

Airsoft – u suradnji sa Airsoft Udruga LAV Virovitica i ASK Scorpions s organizirat će se natjecanje u gađanju meta airsoft puškama, prezentacija airsofta i airsoft opreme, demonstracija airsoft susreta te ATSC turnir.
Airsoft tactical shoting contest je taktičko pucanje, u kojem jedan čovjek ulazi u prostoriju i gađa mete, te kad ih sve pogodi ulazi u sljedeću prostoriju. Pobjednik je tko pogodi sve mete u što kraćem vremenskom roku.

– Predstavljanje turističke ponude grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, te lokalnih proizvodi domaćih OPG-ova.

Glazbeni program: nakon dodjele nagrada oko 16.30 sati
– Petra
– ZMaJ
– Spotty Mug
– Marko Jozić

Nedjelja 29. rujan

3. Trail Put Šarana – trkačka utrka na Putu Šarana u disciplini trail u suradnji sa Atletski klub Virovitica – 11:00 sati

– Planinarenje – U suradnji sa Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk””, u nedjelju će se organizirati planinarenje stazom „Virovitički vidici“.
– Predstavljanje turističke ponude grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, te lokalnih proizvodi domaćih OPG-ova(www.putsarana.com)