U subotu 9. 3. u 19:30 sati možete pogledati odličnu predstavu Teatrul “Tudor Vianu” Giurgiu iz Rumunjske. Sudjeluju s predstavom THE SIEGE OF VENICE inspirirano djelom Alberta Camusa.

Iz opisa:
“Inspiriano djelom francuskog književnika Alberta Camusa koje progovara o borbi protiv diktatorskog režima u vrijeme velike kuge 1630-ih, redatelj Michele Modesto Casarin donosi nešto drugačiju interpretaciju poznate priče. U želji da prikaže povijest kako se ona ne bi ponavljala, težinu Camusova dijaloga pretače u grotesknu tragikomediju s maskama koje ne skrivaju, već pokazuju tešku i istinitu borbu za slobodom i životom”.

Cijena ulaznice 50 kn
Informacije i rezervacije u Kazalištu Virovitica ili na telefon 033 721 330

Fotografija Kazalište Virovitica.

U nedjelju 10. 3. u 19:30 sati možete pogledati predstavu DOBRI ČOVJEK BAŽULEK Nino Škrabe prema motivima Petera Weissa u koprodukciji Kazališta KNAP i “Zorin dom” iz Karlovca.

Iz opisa:
“Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. On čini sve što mu autoriteti nalažu i uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune. Jednoga dana nenadano se našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i uzorcima svoje nesretne sudbine. U toj potrazi susreće se s mnogim ljudima, s različitim malim i velikim bogovima i božicama, s poslodavcima i vlastodršcima, političarima i menadžerima, poduzetnicima i bankarima te kamatarima. Bažulek nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanja, izdaju ga i najbliži prijatelji te na kraju shvaća da mogućnost oslobođenja leži u njemu samom”.

Igraju:
Mladen Vasary, Giulio Settimo, Nino Pavleković, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić

Cijena ulaznice 50 kn
Informacije i rezervacije u Kazalištu Virovitica ili na telefon 033 721 330

(Facebook – Kazalište Virovitica)

Fotografija Kazalište Virovitica.