U petak 22. 2. u 19:30 sati pogledajte PREMIJERU predstave VICTOR ILI DJECA NA VLASTI Rogera Vitraca u Kazalištu Virovitica.
Predstava je nastala u koprodukciji Kazalište lutaka Zadar i 
Kazališta Virovitica. Ova predstava namijenjena je za odraslu publiku.

Iz opisa:
“Victor je svoju praizvedbu doživio u prosincu 1928. godine, na pozornici Comédie des Champs-Elysées (Pariz). Nadrealna i okrutno crnohumorna drama obrušila se tada na malograđanski licemjerni moral i napuknuća u tradicionalnim obiteljskim vrijednostima. Naime, glavni antijunak drame, Viktor iz naslova, dječak je visok 180 centimetara koji upravo navršava svoj deveti rođendan. Dekadencija skrivena iza društvene fasade buržoazije njegovim drskim manipulacijama biva indiskretno razotkrivena u nizu nevjerojatnih događaja, iako ne nužno na konvencionalno razumljiv način. Ključna misao ove drame glasi: „nema više djece, djeca nikad nisu ni postojala“.

„Victor slavi deveti rođendan. Tijekom slavlja priređenom njemu u čast on želi provjeriti koliko je moćan, važan i bitan, te što znači svojim bližnjima, roditeljima i kućnim prijateljima. Gotovo da se svi podređuju njegovoj volji, mada ih on svojim neočekivanim akcijama i izjavama zaprepašćuje i šokira. Victora zanima što se krije ispod krinke građanske pristojnosti, formalne učtivosti i ljubaznosti stoga provocira svakom svojom mišlju i postupcima nazočne na slavlju.“
Robert Raponja

Informacije i rezervacije u Kazalištu Virovitica ili na telefon: 033 721 330

(Izvor: www.facebook.com/kazalistevirovitica/)