Peta manifestacija „Jesen u gradu“ održat će se 21. listopada u središtu Virovitice, kod sata, a u slučaju lošeg vremena u Centru za kulturu. Odlučeno je to na sastanku Organizacijskog odbora manifestacije koji je održan u prostorima Grada Virovitice, a kojem je, među ostalima, nazočila i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

Prema riječima predsjednice Ekološkog društva Virovitica Nedjeljke Županić, i ove godine na manifestaciji će sudjelovati škole s područja četiri županije: Virovitičko podravske, Bjelovarsko bilogorske, Koprivničko križevačke i Osječko baranjske, kao i Dječji vrtić Cvrčak Virovitica te Kreativna udruga Unikat. Posjetitelji sajma tom prilikom moći će uživati u plodovima jeseni i zagrijati se uz ukusan „mikeški“ čaj, a ovom prilikom bit će predstavljena i knjižica recepata „Mikeški jestvenik“ te prezentirana tradicionalna virovitička jela koja se u njoj nalaze. Za djecu će biti organizirane kreativne radionice na kojima će glavni „materijal“ biti bundeva.

Organizaciju manifestacije i ove godine potpisuju Ekološko društvo Virovitica, Grad Virovitica i Flora VTC, dok je pokrovitelj Turistička zajednica Grada. (virovitica.hr)