Ove godine Noć kazališta održat će se u subotu, 19. studenoga, osmi put zaredom, a u njoj sudjeluje 86 institucija na 77 lokacija u 46 mjesta u Republici Hrvatskoj. Ove će se godine moći pogledati 145 predstava i sudjelovati na 50-ak popratnih programa.

Noć kazališta ove se godine održava pod sloganom “Kraljevstvo za kulturu”, s nadom da će jednom doći do toga da stvarno damo Kraljevstvo za kulturu, jer sve institucije koje sudjeluju u Noći kazališta upravo to i rade, a da nema entuzijazma kojega daju ljudi koji rade u kulturi, kulture ne bi ni bilo.

Zanimljivost ovogodišnje Noći kazališta je i to da u nekim gradovima ova manifestacija počinje dan ranije. Tako u Kazalištu Virovitica imaju predstavu noć uoči Noći kazališta, a gostuje im Teatar VeRRdi s dvije komorne drame: u 19 sati Vladan Desnica “Igre proljeća i smrti” te u 21 sat Vjera Vidov “Ana i ona: ljepota je jedina utjeha”.

U Kazalištu Virovitica, na samu Noć kazališta, 19. studenog, u 19.30 sati gostuje Umjetnička akademija Osijek s komornom dramom Ivana Viripaeva “Iluzije”.

Osigurajte na vrijeme svoje besplatne ulaznice jer broj mjesta je ograničen, 60 po predstavi, budući da će publika sjediti na pozornici.

Informacije i rezervacije u kazalištu ili na tel: 721-330

ULAZ BESPLATAN

(www.icv.hr, žđ, noc-kazalista.com)