I ovog petka Turistička zajednica grada Virovitice poziva sve u “Ljetno kino” koje se ove godine održava dvorištu Doma Hrvatske vojske. Sve projekcije počinju u 21:15 sati. U slučaju kiše projekcije filmova održat će se u velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske.

Ovaj put posjetitelji će moći uživati u obiteljskom filmu “Medvjedić Paddington” koji prati komične avanture mladog peruanskog medvjeda koji putuje u London u potrazi za domom. Izgubljen i usamljen na stanici Paddington poboji se da gradski život nije onakav kakvim ga je zamišljao – dok ne upozna obitelj Brown. Oni pročitaju rukom napisanu poruku obješenu o njegov vrat (‘Molimo vas, pazite na ovog medvjeda. Hvala.’) i ponude mu čaj, ime i krov nad glavom. Čini se da mu se sreća osmjehnula – sve dok ga ne uoči muzejska preparatorica životinja…

Film Medvjedić Paddington temelji se na nagrađivanoj međunarodno poznatoj seriji knjiga čiji je autor Britanac Michael Bond. Scenarij i režiju potpisuje Paul King (Bunny And The Bull). Producirali su ga Heyday Films i STUDIOCANAL, producent je nagrađivani David Heyman (Gravity, serijal Harry Potter ), a izvršni producenti su Rosie Alison (Testament Of Youth) i Jeffrey Clifford (No Strings Attached, Up In The Air) te Alexandra Ferguson (Anna Karenina).