Virovitica je u nedjelju upalila posljednju svijeću na adventskom vijencu, onu koja simbolizira ljubav. Na početku večeri, sve prisutne, posebice mališane, oduševio je dolazak Moto Mrazova u organizaciji MK Kumovi i ATV kluba Virovitica, potom je program nastavljen tradicionalnim donošenjem Betlehemskog svjetla. Tako je Palača zasjala u posebnom blagdanskom ugođaju dolaskom Odreda izviđača Lisice koji su Betlehemsko svjetlo mira predali gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu.

  • Hvala Odredu izviđača Lisice iz Slatine koji tradicionalno donose Betlehemsko svjetlo u Viroviticu, a koje će biti izloženo ovdje u haustoru Palače Pejačević, kao i u crkvi sv. Roka, te biti dostupno svima koji ga požele ponijeti u svoj dom. Iskoristite ove blagdanske dane za druženje s obiteljima, prošećite našom prekrasnom Viroviticom i stvorite uspomene koje nikada nećete zaboraviti – rekao je gradonačelnik Kirin.

U sklopu programa Adventa u Palači i danas je održan Božićni sajam, a mališani su se mogli družiti s Djedom Božićnjakom u njegovoj kućici, kao i s vilenjacima koji su neumorno oslikavali lica i izrađivali figure od balona.

Uz miris fritula, kuhanog vina, čaja i ostale bogate gastronomske ponude, za blagdansku atmosferu pobrinuo se naš Stjepan Lach. Božićnim i ljubavnim stihovima pojačao je blagdansku čaroliju u bajkovitom dvorištu Palače Pejačević.

Tako je uspješno završena i posljednja nedjelja Adventa u Palači kojeg su i ove godine organizirali Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

  • Iza nas su četiri adventske nedjelje tijekom kojih smo uspješno održali Advente u Palači. Odaziv je svaki puta bio fantastičan, imali smo lijepe glazbene nastupe i bogatu gastronomsku ponudu. Ono što se pokazalo kao najveća atrakcija je kućica Djeda Božićnjaka u kojoj su se svi ove godine mogli fotografirati s Djedom i reći mu svoje želje, ili ostaviti pismo u sandučiću na ulazu u kućicu. To se pokazalo kao najmlađima zaista najdraži dio Adventa. Današnji program upotpunili su i Moto Mrazovi koji su najmlađe počastili s darovima pa smo ovo adventsko vrijeme u Virovitici zaključili na najljepši mogući način – rekla je direktorica TZ grada Virovitice Katarina Đurđević. (www.icv.hr, mp; foto: K. Toplak)