U Gradskom muzeju Virovitica jučer (utorak) je otvorena godišnja izložba članova Likovnog kluba “Nikola Trick” iz Virovitice. Na ovoj već tradicionalnoj izložbi 23 autora izložilo je 37 slika koje je izabrala ovogodišnja izbornica Mihaela Kulej.

– Budući da sam ove godine bila selektor izložbe, koja je presjek godišnjeg rada Likovnog kluba “Nikola Trick”, smatram da se isplati doći i vidjeti ove radove jer je tu najbolje od najboljeg. Autori su raznoliki čime je i sama izložba raznolika, možemo promotriti njihov rad prema izboru motiva koje su donijeli na izbor djela, što uvjetuje različite likovne medije, a možemo reći kako ove godine ima velik broj apstraktnih motiva – istaknula je između ostalog ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej.

Zadovoljna nastavkom suradnje bile je i predsjednica Likovnog kluba Jaroslava Lulić.

– Imali smo velik broj skupnih i samostalnih izložbi diljem lijepe naše, ali i šire i stoga možemo reći da su naši radovi obišli cijeli svijet. Zahvaljujemo Mihaeli što je bila izbornica ovogodišnje izložbe, a isto tako pohvale idu i našim članovima koji su bili izuzetno aktivni tijekom godine. Uz brojne suradnje naše radove mogli ste vidjeti i na drugim lokacijama, velik broj radova poklonjeno je i u humanitarne svrhe, a to je ono na što smo izuzetno ponosni i što ćemo raditi i dalje – rekla je Jaroslava Lulić.

Otvorenje ove izložbe svojim je nastupom uveličao zbor Češke besede, a istu je, u ime gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina otvorila Ivančica Fett Švarić. Svi zainteresirani zanimljive radove Julijane Aradi, Gordane Čurik, Žarka Gibe, Branke Grlice, Lidije Vlašiček, Tatjane Lulić Prpić, Kornelije Šarić, Vladimira Drimala, Jaroslave Lulić, Ivane Molnar, Emilije Penz Mar, Ivanke Poslek, Tugomile Reder, Tome Vlašičeka, Maje Ivanušić, Božidara Puškaša, Ankice Fijale, Gorana Kosovića, Alena Meštrovića, Roka Idžojtića, Želimira Kukavice, Vladimira Šarića te Damira Bukvića, moći će pogledati do 6. siječnja. (www.icv.hr, mra)