U svrhu obilježavanja Dana grada – Rokova te održavanja glavnih događanja koja se tradicionalno organiziraju na glavnim trgovima, radi sigurnosti sudionika i gledatelja zatvara se promet u samom središtu grada u ovim intervalima:

  • od 12. kolovoza (petak) od 15,30 sati do 17. kolovoza (srijeda) do 05,00 sati

Od kružnog raskrižja kod Mr. Jacka na sjeveru (kružno raskrižje bit će otvoreno za promet) do raskrižja Ulice Augusta Šenoe i Ulice Ljudevita Gaja na jugu te na istoku do kružnog raskrižja Ulice Stjepana Radića i Ulice Antuna Mihanovića (kružno raskrižje bit će otvoreno za promet)

  • dana 14 kolovoza (nedjelja) od 7,00 do 15,00 sati

Uz navedeno zatvaranje od dana 12. kolovoza do 17. kolovoza, zatvara se dodatno i prometni pravac uz Trg kralja Tomislava, i to:

od kružnog raskrižja kod Mr. Jacka (kružno raskrižje neće biti otvoreno za promet) do kružnog raskrižja kod Fine (kružno raskrižje bit će otvoreno za promet)

Kao i svih dosadašnjih godina, imajući u vidu gužve u prometu i problem parkiranja osobnih automobila posjetitelja manifestacija ovogodišnjeg Rokova, osim na već postojećim obilježenim parkiralištima u gradu, planiraju se osigurati i dodatna parkirališna mjesta regulacijom prometnog toka jednosmjernim prometom u Ulici Petra Berislavića u dijelu od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Tina Ujevića s tokom prometa po desnom traku u smjeru prema istoku, dok će lijevi trak služiti za uzdužno parkiranje.

Privremena regulacija prometa osigurat će se vertikalnom prometnom signalizacijom, a vlasnici objekata čiji kolni ulazi izlaze na predmetnu ulicu bit će pismeno obaviješteni.

(virovitica.hr, foto: arhiva, M. Rođak)