Nakon dvogodišnje pauze, zbog pandemije koronavirusa, danas (nedjelja) je u Virovitici održana 16. Ulična utrka “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”. Utrke za najmlađe bile su na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića, dok su se ostale trke odvijale na stazi oko gradskog parka.

Odaziv trkača ugodno je iznenadio organizatore što je samo još jedan dokaz da atletika i rekreativno trčanje imaju sve veće značenje u životu Virovitičana.

Najviše prijavljenih domaćih sudionika, uz vrtićarce, bilo je iz OŠ Vladimir Nazor i Tehničke škole. Na utrci su sudjelovali atletičari, ali i ostali sportaši, ne samo iz okolnih mjesta, već i iz nešto udaljenijih gradova…

– Ove godine smo se bazirali na predškolce i školsku djecu, pa smo izostavili studente i rekreativce, koje ćemo ponovno uključiti iduće godine – naglasio je tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović, na kojemu je bio najveći teret organizacije utrke.

trka1234 067

– Već duže vrijeme kćer trenira rukomet, ali se evo okušala i u trčanju – ponosno nam je rekla nekadašnja rukometna vratarka Sanela Karl, majka male pobjednice Tanie.

Borna Kramarić iz Kutine, pobjednik u disciplini dječaka rođenih 2015. godine i mlađih, već tri godine marljivo trenira atletiku, a bio je u Virovitici na pobjedničkom postolju i prije tri godine.

Jana Uzel, već je poznato ime u virovitičkim atletskim krugovima. Uz uspjehe na “Virovitica 1234 – Doživjeti stotu”, proslavila se protekle dvije godine pobjedama na Sportskim igrama mladih i brojnim uspješnim utrkama za virovitički atletski klub.

Ovdje bi našli još niz, u lokalnim okvirima, već poznatih atletskih imena, kao što su Igor, Lea i Nika Kozlinger, ali i brojne druge sportaše, koji su se okušali u ovoj utrci, nogometaši David Bukvić i Leonardo Alavanja, košarkaši Toni Vučak i Petar Fuis, rukometašice Darma Rončević i Lana Čor i drugi.

– Odličan sam u košarci, ali se povremeno okušam i u rekreativnim utrkama – rekao nam je mladi košarkaš Petar Fuis, inače jedan od predvodnika novih generacija virovitičkih sportaša.

trka1234 107

Medalje najboljima podijelili su zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac i predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin. Uz brojne zaljubljenike u sport i trčanje tu su bili njihovi roditelji, rodbina i prijatelji.

Rezultate i pobjednike utrka pogledajte OVDJE…

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)