Niti ove godine loše i prohladno vrijeme nije spriječilo održavanje tradicionalne burze malih vlakova i autića koja je i svoje 13. izdanje “raširila” na virovitičkoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića. Brojni roditelji i djeca, kao i kolekcionari i ljubitelji ovih vozila u mini izdanju, uživali su u bogatom programu, kao i ponudi brojnih izlagača iz cijele Hrvatske, ali i susjedne nam Srbije te Bosne i Hercegovine.

Organizatori, Društvo tehničke kulture “Oto Horvat” na čelu s predsjednikom Goranom Dencem, zadovoljni su ovogodišnjom burzom, a sudeći prema odazivu nastavit će s ovom manifestacijom za sve uzraste, i sljedećih godina.

– S obzirom na vrijeme, zaista je došao velik broj posjetitelja. Imali smo i puno izlagača, od Osijeka, Križevaca, Zagreba, čak i Srbije i Bosne i Hercegovine. Ovo nam je dokaz da radimo dobro, da idemo u dobrom smjeru i da je Virovitica mjesto za vlakiće i autiće – istaknuo je Denac.

MG 8371

I ove godine organizatori su se pobrinuli za zabavu onih najmlađih posjetitelja te je održan i 5. Grand prix Virovitica, utrka s autićima na daljinsko upravljanje. Na poligonu su djeca posebno uživala, a naravno, priključili su im se i roditelji jer ipak je ovo manifestacija za sve uzraste. Najboljim i najspretnijim vozačima podijeljene su diplome i medalje.

Pokrovitelji manifestacije i ove su godine bili Turistička zajednica i Grad Virovitica te Virovitičko-podravska županija.

(www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)