Nakon dvije godine odgađanja zbog koronavirusa, 25. jubilarni, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo, održat će se u Virovitici od 2. do 4. rujna.

– Nakon duge dvije godine čekanja, iako smo već bili spremni za njegovo održavanje, ali nas je, kao i druge sajmove, sprječavao koronavirus, veselimo se našoj manifestaciji. Odredili smo datum, a uskoro ćemo definirati i itinerer događanja. Viroexpo će na početku rujna ponuditi puno novog sadržaja na radost naših i izlagača i posjetitelja. Kako se radi o našem 25-tom rođendanu, rođendanu jednog od najznačajnijih sajmova u Hrvatskoj, bit će tu puno događanja za naše posjetitelje– naglasio je direktor Viroexpa Bojan Mijok.

Ove godine, u sklopu Viroexpa će se održati i 11. sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2022. koji će objediniti – 18. županijsku izložbu voća povrća i poljoprivrednih proizvoda, 17. županijsko ocjenjivanje, izložbu meda i pčelinjih proizvoda, 14. međunarodno ocjenjivanje meda, 11. izložbu ljekovitog bilja i 11. izložbu vina. Organizatori i pokrovitelji Viroexpa su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.

(www.vpz.hr, foto: M. Rođak)