Udruga ruralnog turizma Hrvatske pozvala je u nedjelju pružatelje usluga seoskog turizma na upis u nacionalni Digitalni katalog seoskog turizma, kako bi se besplatno promovirali na domaćem i inozemnim tržištima.

Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su primjerice kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.

Poziv se osobito odnosi na pružatelje usluga iz primorskih županija radi stvaranja što boljih uvjeta za uspješnu turističku sezonu, stoji u priopćenju Udruge ruralnog turizma Hrvatske, piše Tportal.

Digitalni katalog objavljuje se na internet stranici Hrvatske turističke zajednice čime podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama iz cijelog svijeta.

– Upisom u Digitalni katalog objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima što bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže – lokalno uzgojenu zdravu hranu, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima – istaknula je voditeljica udruge Aleksandra Kuratko Pani.

Trendovi, kaže, pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme turističke sezone.

Od procijenjenih 1 000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55 od čega 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata.

Digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.

Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog isto mogu učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr, kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a udruga pruža tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju te poziva sve kojima je potrebna eventualna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225.