Nakon jednogodišnje pauze, zbog pandemije koronavirusa, grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice za svoje žitelje, na već standardnom mjestu u Palači Pejačević,  organizirali su doček Nove godine.

Okupljenima, kojih je bilo svih generacija od predškolskog uzrasta do umirovljenika,  slavljeničku atmosferu podizala je virovitička grupa Jeans nizom popularnih zabavnih hitova. U samu ponoć gradonačelnik Kirin čestitao je sugrađanima Novu 2022. godinu, a gotovo u svakoj ruci našao se slavljenički pjenušac. 

Na nebu je zasjao vatromet, a nakon njega je slijedio prvi novogodišnji valcer.

– Kao što se vidi godina je počela veselo i ovdje, kao i na svim ostalim gradskim trgovima i ulicama. Sugrađanima želim puno zdravlja, sreće, zadovoljstva, poslovnog uspjeha i ono što je možda najvažnije, da sve stvari počnemo gledati onakvima kakve jesu. Da zaboravimo prošlost, da živimo u sadašnjosti i da stvarno svi malo uživamo u životu. Ova epidemija nas je malo unazadila, ali se nadam da dolaze bolja vremena za sve nas, pa tako i za grad Viroviticu. Ove godine ćemo rješavati neke velike stvari, na zadovoljstvo građana i to je važno, ali je ipak najvažnije da veselje i radost budu prisutni u svakom srcu u ovome gradu – poželio je gradonačelnik Kirin.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)