U organizaciji Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice ove će se godine održati tradicionalna manifestacija pod nazivom “Prosinac u gradu”. Program će obuhvatiti brojna događanja, od kulturnih do zabavnih i sportskih. Uz Božićnu produkciju KUC-a Virovitica, Novogodišnji koncert Gradske glazbe i Mažoretkinja Gradske glazbe, tu je i tradicionalna godišnja izložba LIK-a „Nikola Trick“ te izložba Danijela Srdareva „Laboratorio Bestiario“ u našem Muzeju. Gradska knjižnica i čitaonica, uz brojna druga događanja, poziva i na književni susret s Božicom Jelušić pod nazivom „Portret slavljenice“ te predstavljanje romana „Zašto Sv. Lovro plače“ autorice Marine Mađarević. U Kazalištu Virovitica održat će se premijera predstave „Smrt trgovačkog putnika“ te zabavni Dani smijeha Kerekesh teatra.

Nedjeljom od 18 sati, uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi u sklopu programa Adventa u Palači te prigodnim nastupima Glazbene škole, KUC-a Virovitica, Gradske glazbe i mažoretkinja, Ohio banda, tamburaša Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“, Grupe Artes, Suhopoljskih tamburaša i vokalnog ansambla Akvarel iz Osijeka, kao i druženju s Vilenjakinjom Anjom, a u organizaciji Kreativne udruge „Unikat“ održat će se i tradicionalni Božićni sajam s bogatom ponudom božićnih rukotvorina učenika srednjih škola, brojnih udruga i OPG-a. U planu je i doček Nove godine uz nastup virovitičke Grupe Jeans i vatromet.

Grad Virovitica je i ove godine osigurao poklone za sve mališane povodom Sv. Nikole. Zbog epidemiološke situacije, pokloni će u gradu biti podijeljeni u školama i vrtiću, a u prigradskim naseljima u organizaciji predsjednika vijeća mjesnih odbora. Više informacija o samoj podjeli bit će objavljeno na stranicama Grada Virovitice u nadolazećim danima. 

Virovitica će i ove godine biti prekrasno ukrašena  mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala. Uz tradicionalne adventske vijence, božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Mjesto za poljubac, Snješkograd i Čarobni prolaz, ove godine je grad dodatno ukrašen Bajkovitim noćnim nebom na šetnici kod Gimnazije, Kućicom Djeda i Bake Božićnjak, Ledenom kočijom i Svjetlećim anđelima. Osim brojnih lampica i ukrasa, uz najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike i šetače adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima.

Program započinje u nedjelju, 28. studenoga u 18 sati paljenjem prve adventske svijeće i božićne rasvjete na Adventu u Palači. Svi najavljeni programi će se održavati sukladno mjerama i odlukama Stožera civilne zaštite koje će biti na snazi u trenutku održavanja programa.