Događanja u svibnju

VIROVITIČKA BICIKLIJADA I PRVOSVIBANJSKO DRUŽENJE

Virovitička biciklijada održava se na Virovitičkim ribnjacima uz bogat kulturno-zabavni program te besplatan grah i piće. Početno okupljanje biciklista je na šetnici ispred Gimnazije te se potom biciklima ide na Virovitičke ribnjake gdje se nastavlja s tradicionalnim obilježavanjem 1. svibnja.

PROLJETNI ZVUCI JANA VLAŠIMSKOG

Manifestacija izrasla na više od 120 godina tradicije glazbenog obrazovanja u Virovitici, svake godine održava se tijekom mjeseca svibnja u organizaciji Češke besede Virovitica i Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, uz suorganizaciju Glazbene škole „Jan Vlašimsky“, HPD „Rodoljud“ te Gradske glazbe Virovitica. Ova hvale vrijedna glazbena manifestacija posvećena je klasičnoj glazbi, a uspostavljena je u čast virovitičkog skladatelja i glazbenog pedagoga Jana Vlašimskog, koji je velik dio svog glazbenog života proveo u Virovitici.

MEMORIJALNI TURNIR “POZDRAV ACI”

Turnir je humanitarnog karaktera, a održava se u čast tragično preminulog ljubitelja tenisa i teniskog rekreativca Darka Aleksića. Provodi se u muškoj i ženskoj pojedinačnoj kategoriji, a svake godine pohodi ga sve više teniskih rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske, pa i susjedne Mađarske.