Događanja u listopadu

JESEN U GRADU

Manifestacija „Jesen u gradu“ na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića okuplja brojne posjetitelje koji mogu uživati u bojama jeseni koje su ukrasile grad, kao i izlošcima koje su sudionici izradili vlastitim rukama. Ukrašavanje bundeva, zanimljiva jela i ostale vesele jesenske aktivnosti obogaćuju ovu manifestaciju.

KARTING UTRKA – prvenstvo Hrvatske

Na kartodromu „Cobra“ u Virovitici održava se utrka prvenstva Hrvatske u kartingu „Nagrada Virovitice”. Organizator utrke je Auto-moto karting klub „Cobra“.

KOLBOVI DANI 

Festival klasične i sakralne glazbe „Kolbovi dani“ obilježava se u čast skladatelja Kamila Kolba. Kako bi se očuvala Kolbova glazba, čije je bogatstvo veliko, svake godine organiziraju se koncerti, a Virovitica tijekom tih dana postaje glazbeni centar.

BURZA MALIH VLAKOVA

Izložba "Virovitica voli vlakove" - Turistička zajednica grada Virovitice

Na burzi malih vlakova na Željezničkom kolodvoru Virovitica sudjeluje mnoštvo izlagača modela vlakova i pratećeg materijala za uređivanje maketa i diorama iz nekoliko zemalja. Osim kupnje, prodaje i zamjene modela, na burzi je moguće i razgovarati i savjetovati se s vrhunskim modelarima.