Ljekovita m(N)oć knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica: Evo što vas sve čeka

Bliži se ovogodišnja manifestacija Noć knjige, a održat će se u petak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji kojom se potiče na čitanje, promiče knjiga te govori o njenom položaju u suvremenom društvu. Obilježava se povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).

U Noći knjige 2021. Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica za Vas je pripremila razne aktivnosti kako za djecu i mlade tako i za one starije na temu Ljekovita moć knjige.

Tako će se od 12.30 sati zaposlenice Dječjeg odjela uključiti u virtualnu radionicu poticanja čitanja za više razrede OŠ, a u suradnji s OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica.

U 17 sati autorica Vlasta Golub održati će književnu večer s čitateljima Kluba mladih “O čitanju i svemu pomalo” i drugom zainteresiranom djecom te će predstaviti svoj treći roman „Pauline mačke“.

– Posebno smo ponosni što ćemo predstaviti roman naše, virovitičke autorice. Ovo je treći roman Vlaste Golub za djecu i mlade, nakon romana O ljubavi, spletkama i svemu pomalo i Eva, mala žena – poručili su iz knjižnice.

U 19 sati počinje književna večer sa psihologom Sandrom Kraljevićem koja će predstaviti svoju knjigu “Kako preživjeti u suvremenoj džungli” i govoriti o pozitivnim učincima biblioterapije, što je i tema ovogodišnje Noći knjige.

(www.icv.hr, knjiznicavirovitica.hr)