Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Orahovica i Hrvatskog planinarskog društva Papuk, u okviru Otvorenih dana danas (subota) su na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića održali predstavljanje svoje  dvije aktivne udruge koje djeluju na području Virovitičko-podravske županije.

-Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk” Virovitica i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Orahovica su dvije udruge koje su međusobno povezane i koje su ovisne jedna o drugoj. Ideja je bila predstaviti se Virovitičanima i žiteljima naše županije te ih upoznati s radom Hrvatskog planinarskog društva i Hrvatske gorske službe spašavanja – izjavila je Marika Marić, spašavateljica HGSS stanice Orahovica.

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Papuk iz Orahovice tijekom današnjeg dopodneva prezentirali su opremu koju koriste na svojim treninzima, kao i u akcijama spašavanja.

-Oprema koju imate priliku vidjeti koristi se za spašavanje na planinama, vodama, speleološkim objektima, ali i u svim drugim situacijama kada je naša pomoć potrebna – dodala je.

Svim zainteresiranima za vrijeme predstavljanja bilo je omogućeno učlanjenje u Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk” Virovitica. Prvi dan Otvorenih vrata, jučer (petak) Papukovci su obilježili zanimljivim predavanjem ‘Iznad oblaka’ Svena Jambrišeka u Gradskom muzeju Virovitica.

(www.icv.hr, mr)