Prva radionica kojom je otvorena sezona radionica u obnovljenom Gradskom muzeju odvila se danas (ponedjeljak) u prostoriji za edukacije, a čast je pripala korisnicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Radionica je održana u sklopu manifestacije Prosinac u gradu. Nasmiješenih lica uz glazbu božićnih hitova vješto su se izrađivali ukrasi za božićnu jelku. Izrađivale su se kuglice od papira tehnikom trganja papira u boji i lijepljena na bijele papirnate kuglice. Uz potpis autora, kuglice su obješene na zid kako bi ih svi mogli vidjeti, a upravo to je ono što najviše veseli korisnike COOR-a.

– Ovu radionicu s radošću smo pripremili za naše dugogodišnje suradnike, dječicu iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica. Već dugi niz godina surađujemo na različitim radionicama pa su advent i Božić koji dolazi odlična prilika da nastavimo našu suradnju – rekla je Jasmina Jurković Petras, kustosica Gradskog muzeja Virovitica, etnologinja dodavši kako je sada puno lakše održavati ovakve radionice kada im je na raspolaganju novi prostor za edukacije.

– Danas nam je posebna čast biti prvi koji održavaju radionicu u novootvorenom muzeju. Suradnja između nas i kustosice Jasmine traje godinama, ona uvijek pripremi sve što je potrebno za našu djecu jer je upoznata sa teškoćama koje imaju i njihovim mogućnostima kojima mogu odraditi zadani zadatak. Učenici su jako veseli, raduju ih radionice, djeca su jako zadovoljna i vesele se uvijek kada dolazimo u muzej – rekla je defektologinja Nevenka Gruban, voditeljica skupine devet. (www.icv.hr, lmh)