Ovogodišnju manifestaciju Prosinac u gradu, obogatile su i Virovitičke mažoretkinje svojim koncertom Golden Christmas. Prema riječima trenerice i predsjednice Udruge Nataše Kranjec, ovaj su događaj organizirale povodom izvrsnih rezultata u 2019. godini te 13 godina djelovanja Udruge.

– U 2019. godini ponovno smo obranile titulu državnih prvakinja. U srpnju smo na Europskom prvenstvu osvojile srebro te titulu europskih viceprvakinja, uz to smo osvojile broncu te dvije diplome za 6. mjesto među 3500 natjecatelja. Krajem rujna otputovale smo u Rusiju, Sankt Petersburg na International Gran Prix gdje smo osvojile 4 zlata, 5 srebra i 2 bronce – rekla je Nataša Kranjec, nabrojivši samo neke od rezultata koje su željele proslaviti s virovitičkom publikom.

Izvrsni rezultati koje ostvaruju iz godine u godinu samo su dokaz kako ova Udruga marljivo radi i trenira sa svojim članicama koje u najljepšem svjetlu predstavljaju svoj grad i domovinu diljem svijeta.

– Htjeli smo svim našim građanima pokazati što mi tijekom cijele godine napravimo, a to je preko 30 koreografija, a uz to smo htjele predstaviti i naše prijatelje iz timova: Velikogoričke mažoretkinje, Kloštranske mažoretkinje, Garešničke mažoretkinje, Čazmanske te Petrinjske mažoretkinje i pokazati zašto mažoret ples postaje mažoret sport jer to je naziv i status kojem mi kao Udruga, Savez i Federacija težimo – istaknula je Kranjec.

Golden Christmasu Virovitičkih mažoretkinja nazočili su gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss i predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske Željka Banović. (www.icv.hr, foto: M. Rođak)