U sportskoj dvorani virovitičke Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić održan je 5. turnir u malom nogometu “Sveti Nikola”.

Tradicionalni turnir za mlade nogometaše u uzrastu U-9 organizirao je Nogometni klub Virovitica, uz pomoć Sportske zajednice grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice. Nakon ligaškog natjecanja u dvije skupine, u poluzavršnicu su se plasirali Slatina, Suhopolje, Slaven Belupo i Virovitica I. Prije poluzavršnice odigrana je revijalna utakmica dvije ekipe početnika NK Virovitice te je sveti Nikola podijelio prigodne darove svim malim nogometašima.

U prvoj utakmici poluzavršnice Suhopolje je minimalno 1:0 svladalo Slatinu. U drugom susretu Slaven Belupo je s 3:0 nadjačao domaćine. Rezultat je mogao biti i drugačiji, jer su domaći propustili nekoliko odličnih prilika za zgoditak. U susretu za treće mjesto Slatina je rezultatom 3:0 bila bolja od Virovitice I. Finale je bilo puno uzbuđenja i preokreta. Slaven Belupo je poveo, a Suhopolje nakon toga preokrenulo rezultat na 2:1. Ubrzo su mali “Farmaceuti” izjednačili i pristupilo se izvođenju penala, gdje su Koprivničani na kraju bili uspješniji i osvojili prvo mjesto.

Pehare, medalje i pojedinačne nagrade su podijelili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Najbolji strijelac: Luka Šafran (Suhopolje)
Najbolji vratar: Marko Vresk (Slaven Belupo)
Najbolji igrač: Niko Nestić (Slaven Belupo)

 

Poluzavršnica:

Suhopolje – Slatina 1:0
Slaven Belupo – Virovitica I 3:0

Utakmica za 3. mjesto:

Slatina – Virovitica I 3:0

Finale:

Suhopolje – Slaven Belupo 2:2 – 5:6p

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)