Po 28. put održan je tradicionalni polumaraton Barcs – Virovitica. Ove godine start je bio u Barcsu ispred gradskog bazena, a cilj na ulazu u Sportski centar Vegeška u Virovitici.

Lijepo vrijeme na ovogodišnju utrku privuklo je nekoliko stotina trkača rekreativaca, ali i onih koji se svakodnevno u klubovima bave atletikom iz Mađarske i Hrvatske.

-Davne 1989. godine održan je prvi polumaraton između dva prijateljska pogranična grada. Možemo reći da je on samo vrh naše sportske suradnje, uz atletiku surađujemo u nogometu, rukometu, plivanju, igrama na vodi. Mogu pohvaliti Tihomira Majstorovića, Doru Međimorec i njihove suradnike, koji tu suradnju svakog dana sve više intenziviraju – rekao nam je jedan od inicijatora sportske suradnje dva grada Gabor Horvath, tajnik Sportske zajednice grada Barcsa.

Ove godine, nakon višegodišnjeg dominiranja mađarskih trkača, apsolutni pobjednici utrka su Hrvati. U utrci na 5,8 kilometara najbrži je bio Oliver Orešić iz Koprivnice, koji inače radi u Virovitici.

-Rekreativno se bavim atletikom već deset godina. Sudjelovao sam na nizu utrka. Na ovoj utrci sam prvi put. Izuzetno sam zadovoljan trasom utrke, organizacijom i publikom – rekao je pobjednik Orešić.

Na polumaratonu najbrži je bio Darko Dolovski, član “Glasnika istine” iz Slatine.

-Već niz godina kao član Glasnika istine sudjelujem na nizu ovakvih utrka. I na ovom maratonu nisam prvi puta. Nakon niza godina prekinuli smo tradiciju mađarskih pobjeda. Rekreativno treniram dva do tri puta tjedno, što je na kraju donijelo ovaj rezultat -zadovoljan je bio pobjednik polumaratona Dolovski.

Poseban poklon dobio je doajen utrke Zlatko Milošević, član “Glasnika istine” iz Nove Bukovice, koji je u svojoj kategoriji na polumaratonu osvojio treće mjesto. Zlatko je na dan utrke proslavio svoj rođendan. Medalje najboljima podijelili su tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović. Konačne rezultate po kategorijama objavit ćemo naknadno.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak i M. Šolc)