Završio je 4. Panonsko – bilogorski rekreativni MTB maraton, koji se održavao u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a organizirali su ga Klub za ekspedicionizam i sport “KEKS”, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Sportska zajednica grada Virovitice, a u sklopu Hrvatskog olimpijskog dana.

Pobjednik maratona je Davor Ružić iz Zagreba, koji je 70 kilometara prevalio za 3:04;53. Kod djevojaka je slavila Paula Vrdoljak iz Zagreba, koja je tu dionicu prevezla za 4:00;40.

U ostalim kategorijama slavili su:

EASY 30 kilometara (muškarci): 1. Patrik Bogović; (žene): 1. Petra Klemen

CLASSIC 50 kilometara (muškarci 18-40): 1. Gregor Sikošek (Slovenija); (muški 41+): 1. Daniel Orel; (žene): 1. Zlatica Pernjak

EPIC 70 kilometara (muškarci 18-40): 1. Davor Ružić; (muškarci 41+): 1. Ivan Udorović; (žene): 1. Paula Vrdoljak).

U kategoriji Ebike, slavio je Juraj Segin. Nastupilo je 134 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Inače u kategoriji Easy za žene, Virovitičanka Mateja Cah je bila srebrna, a zanimljivo, pobjednik ovogodišnjeg maratona, Davor Ružić, 25. rujna, s Milom Pilskim, koji je prije dvije godine bio pobjednik ovog maratona, kreće u osvajanje Himalaje, a kako drugačije nego – biciklom. (www.vpz.hr, foto: Matija R.)

SVI REZULTATI