Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice tradicionalno su i ove godine organizirali proslavu Međunarodnog praznika rada – 1. svibnja. Obilježavanje je započelo budnicom Gradske glazbe ulicama Virovitice, a već treću godinu za redom organizirana je i Virovitička biciklijada koja je ove godine okupila gotovo 300 sudionika, najviše do sada. Od Palače Pejačević do Virovitičkih ribnjaka, predvođeni Gradskom glazbom Virovitica, biciklirali su i stari i mladi, a među brojnim biciklistima bio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Za mnogobrojne izletnike Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice organizirali su besplatan prijevoz autobusom s područja mjesnih odbora grada do Virovitičkih ribnjaka gdje je održan zabavni program koji je nadahnuto vodio virovitički glumac Mijo Pavelko – Mikeš.

Uz besplatan grah, pivo i sokove koje su posluživali djelatnici Gradske uprave, mnogobrojne posjetitelje zabavljali su Gradska glazba i Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, Megasound benda i KUD-a Virovitica.

I ove godine nagrađeni su najstariji i najmlađi sudionici biciklijade te je tako nagradu za najstarijeg sudionika dobio 84-godišnji Vladimir Dopler, dok je najmlađi bio jednogodišnji Fran Kiš, a nagrade im je dodijelio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Osim toga, u sklopu zabavnog programa, gdje su se uključili i Sportska zajednica grada Virovitice i Društvo za sport i rekreaciju Podgorje, organizirane su Igre starih sportova te su se tako izletnici natjecali u bacanju potkove, skakanju u vreći te potezanju užeta. Najbolji u bacanju potkove bili su Marica Dukarić i Ivan Baček, u povlačenju užeta Zajednica žena Katarina Zrinski Virovitica i ekipa iz Podgorja te u skakanju u vreći Damir i Martina Sabo. (virovitica.hr; foto: Martina Bašić i icv.hr)