U sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici u subotu je otvoren 16. međunarodni Karate Fest, jedan od najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe. Na turniru ove godine nastupa više od 600 natjecatelja iz osam država, koji će se natjecati cijeli dan.

Nazočne je uoči otvorenja pozdravio predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice i Karate kluba Virovitica Josip Škrablin zahvalivši svim sudionicima što su došli unatoč lošim vremenskim prilikama.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europskog karate saveza Stjepan Čelan istaknuo je kako je Karate klub Virovitica dao veliki doprinos hrvatskom karateu: – Taj doprinos osobito se ogleda u onome što je nedostajalo našem karateu, a to je kvaliteta. Karate klub Virovitica probio je led i osvojio čitav niz europskih i svjetskih medalja na čelu s Mirnom Šenjug i njenim ocem koji je vodio treninge i, naravno, neizostavnim Josipom Škrablinom, rekao je Stjepan Čelan.

Organizatorima je na ovom tradicionalnom turniru čestitao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović: – Ova sportska manifestacija na najbolji način promovira i Grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, ali i razvoj sporta u gradu i županiji. Zapravo, ona je i više od sporta, ovim turnirom se prenosi zajedništvo, druženje i suradnja, a mladi se istovremeno potiču na bavljenje sportom, naglasio je Igor Andrović.

Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, istaknuo je da sama činjenica da se ovaj turnir održava šesnaesti put dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, a činjenica da se radi o djeci i mladeži daje mu dodatnu težinu.

16. međunarodni karate fest „Virovitica Open 2018“ otvorio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je tom prilikom kazao: – U proljeće krećemo s izgradnjom još jedne sportske dvorane, a zajedno s Virovitičko-podravskom županijom pripremamo i projekt izgradnje hale zatvorenog tipa koja će biti za sajmove i sportske manifestacije. Radimo i na onome što nam nedostaje, a to su smještajni kapaciteti, tako da ćemo u sljedeće dvije do tri godine promijeniti i sliku sporta u gradu. Svim sudionicima današnjeg turnira želim mnogo uspjeha, sucima dobro oko i neka najbolji pobjede, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin proglasivši turnir otvorenim.

Otvorenju su nazočili, među ostalima, i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica…

Karate fest „Virovitica Open“ održava se u organizaciji Karate kluba Virovitica i Hrvatskog karate saveza. Pokrovitelj turnira su Grad Virovitica i tvrtka Flora VTC. Sponzori su Virovitičko-podravska županija, Sportska zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica grada Virovitice, Tvornica šećera Viro, Ginekološka ordinacija dr. Bosanca i Melisa Suhopolje, dok je medijski pokrovitelj Informativni centar Virovitica. (virovitica.hr, foto: M. Bašić, M. Rođak)